Andrzej Balicki - doktor nauk humanistycznych Uniwersytetu Warszawskiego, rozprawa doktorska dotycząca wspólnotowych i polskich regulacji rynku leków, radca prawny, szef Zespołu Regulacyjnego w kancelarii DLA Piper Wiater sp.k.; członek Rady Eksperckiej Krajowej Rady Suplementów i Odżywek; stypendysta Uniwersytetów w Liege i Leuven, Uniwersytetu Oksfordzkiego i Collegium Invisibile. Autor szeregu publikacji i ekspertyz w zakresie prawa medycznego, farmaceutycznego i żywnościowego. Posiada m.in. doświadczenie w doradztwie w zakresie wprowadzania produktów na rynek, łańcucha dystrybucji, promocji i reklamy oraz procedur compliance; reprezentuje przedsiębiorców w postępowaniach przed organami inspekcji farmaceutycznej i sanitarnej oraz sądami, częsty prelegent na konferencjach i szkoleniach branżowych; współautor pierwszego na polskim rynku wydawniczym systemowego komentarza do ustawy o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Bezpieczeństwo żywności i żywienia. Komentarz, Warszawa 2013).
Maciej Syska - doktorant w Instytucie Prawa Cywilnego na Wydziale Prawa i Administracji Uniwersytetu Warszawskiego i absolwent tego Wydziału; aplikant adwokacki; absolwent Centrum Prawa Brytyjskiego, Europejskiego Uniwersytetu Cambridge i Uniwersytetu Warszawskiego; studiował także na paryskim Uniwersytecie Panthéon-Assas (Paris II), na Uniwersytecie Oksfordzkim przebywał na stypendium badawczym. Zainteresowania prawem cywilnym, w tym w szczególności cywilnoprawnymi aspektami prawa medycznego i bioetyką, rozwijał pod kierunkiem prof. dr. hab. Marka SafJana - prowadząc m.in. badania prawnoporównawcze poświęcone medycznym oświadczeniom pro futuro. Będąca wynikiem tych badań praca Oświadczenia pro futuro na tle prawnoporównawczym, otrzymała pierwszą nagrodę w konkursie Helsińskiej Fundacji Praw Człowieka na najlepszą pracę magisterską o prawach człowieka (2011 r.). Jest autorem lub współautorem publikacji z zakresu prawa cywilnego, medycznego i administracyjnego; w tym pierwszego na rynku systemowego komentarza do ustawy o bezpieczeństwie żywności i żywienia.
Andrzej Balicki - doktor nauk humanistycznych Uniwersytetu Warszawskiego, rozprawa doktorska dotycząca wspólnotowych i polskich regulacji rynku leków, radca prawny, szef Zespołu Regulacyjnego w kancelarii DLA Piper Wiater sp.k.; członek Rady Eksperckiej Krajowej Rady Suplementów i Odżywek; stypendysta Uniwersytetów w Liege i Leuven, Uniwersytetu Oksfordzkiego i Collegium Invisibile. Autor szeregu publikacji i ekspertyz w zakresie prawa medycznego, farmaceutycznego i żywnościowego. Posiada m.in. doświadczenie w doradztwie w zakresie wprowadzania produktów na rynek, łańcucha dystrybucji, promocji i reklamy oraz procedur compliance; reprezentuje przedsiębiorców w postępowaniach przed organami inspekcji farmaceutycznej i sanitarnej oraz sądami, częsty prelegent na konferencjach i szkoleniach branżowych; współautor pierwszego na polskim rynku wydawniczym systemowego komentarza do ustawy o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Bezpieczeństwo żywności i żywienia. Komentarz, Warszawa 2013).
Maciej Syska - doktorant w Instytucie Prawa Cywilnego na Wydziale Prawa i Administracji Uniwersytetu Warszawskiego i absolwent tego Wydziału; aplikant adwokacki; absolwent Centrum Prawa Brytyjskiego, Europejskiego Uniwersytetu Cambridge i Uniwersytetu Warszawskiego; studiował także na paryskim Uniwersytecie Panthéon-Assas (Paris II), na Uniwersytecie Oksfordzkim przebywał na stypendium badawczym. Zainteresowania prawem cywilnym, w tym w szczególności cywilnoprawnymi aspektami prawa medycznego i bioetyką, rozwijał pod kierunkiem prof. dr. hab. Marka SafJana - prowadząc m.in. badania prawnoporównawcze poświęcone medycznym oświadczeniom pro futuro. Będąca wynikiem tych badań praca Oświadczenia pro futuro na tle prawnoporównawczym, otrzymała pierwszą nagrodę w konkursie Helsińskiej Fundacji Praw Człowieka na najlepszą pracę magisterską o prawach człowieka (2011 r.). Jest autorem lub współautorem publikacji z zakresu prawa cywilnego, medycznego i administracyjnego; w tym pierwszego na rynku systemowego komentarza do ustawy o bezpieczeństwie żywności i żywienia.
Daniel Szostek - wspólnik Centrum Prawa Żywnościowego A. Szymecka-Wesołowska, D. Szostek sp.j.; ukończył aplikację radcowską przy Okręgowej Izbie Radców Prawnych w Warszawie; absolwent Wydziału Prawa Administracji i Ekonomii Uniwersytetu Wrocławskiego, doktorant w Kolegium Prawa Akademii Leona Koźmińskiego w Warszawie; doradza przedsiębiorcom branży spożywczej w zakresie prawa żywnościowego i postępowań administracyjnych, m.in. przed organami urzędowej kontroli żywności, specjalizuje się w obsłudze prawnej relacji handlowych na rynku spożywczym oraz w zagadnieniach regulacyjnych polskiego i europejskiego prawa żywnościowego; ekspert Rady Eksperckiej Krajowej Rady Suplementów i Odżywek; jest współautorem publikacji Bezpieczeństwo żywności i żywienia. Komentarz (Warszawa 2013).
Agnieszka Szymecka-Wesołowska – doktor nauk prawnych (stopień uzyskany na Uniwersytecie w Maceracie we Włoszech i nostryfikowany na Uniwersytecie im. Adama Mickiewicza w Poznaniu); wspólnik i współzałożycielka Centrum Prawa Żywnościowego A. Szymecka-Wesołowska, D. Szostek sp.j., z wieloletnim doświadczeniem w doradztwie prawnym dla przedsiębiorstw branży spożywczej; wykładowca prawa żywnościowego na Akademii Leona Koźmińskiego w Warszawie; członkini Rady Eksperckiej Krajowej Rady Suplementów i Odżywek, Polskiego Stowarzyszenia Prawników Agrarystów oraz Włoskiego Stowarzyszenia Prawa Żywnościowego; prelegentka na krajowych i zagranicznych konferencjach i trenerka na szkoleniach na temat prawa żywnościowego; autorka wielu publikacji z zakresu prawa rolnego i żywnościowego w kraju i za granicą, m.in. redaktor naukowy i współautorka komentarza do ustawy o bezpieczeństwie żywności i żywienia oraz komentarza do rozporządzenia nr 1924/2006 w sprawie oświadczeń żywieniowych i zdrowotnych dotyczących żywności.
Paweł Wojciechowski – doktor habilitowany nauk prawnych, od 2007 r. adiunkt na Wydziale Prawa i Administracji Uniwersytetu Warszawskiego, w Instytucie Nauk Prawno-Administracyjnych. Od 2008 r. kierownik Podyplomowego Studium Rzeczoznawstwa Majątkowego, Obrotu Nieruchomościami i Zarządzania Nieruchomościami na Wydziale Prawa i Administracji Uniwersytetu Warszawskiego. Jego zainteresowania naukowe skupiają się na prawie żywnościowym, prawie rolnym oraz prawie gospodarki nieruchomościami, a od 2016 r. także na legislacyjnych uwarunkowaniach systemu szkolnictwa wyższego. Autor kilkudziesięciu opracowań dotyczących zagadnień związanych z prawem żywnościowym, prawem rolnym i gospodarką nieruchomościami, w tym dwóch monografii: Model odpowiedzialności administracyjnej w prawie żywnościowym, Warszawa 2016 oraz Wspólnotowy model urzędowej kontroli żywności, Warszawa 2008. Współautor podręcznika Prawo rolne (red. P. Czechowski), wyd. 2010, 2013 i 2015, współautor komentarzy do ustaw: Bezpieczeństwo żywności i żywienia. Komentarz (red. A. Szymecka-Wesołowska), Warszawa 2013 i Ustawa o gospodarce nieruchomościami. Komentarz (red. P. Czechowski), Warszawa 2015. Wykładowca na Roma Tre University (2013, 2017), Universidad de Granada (2017) oraz Tuscia University, Intensive Programme Global Food Law and Quality (2014). Członek Polskiego Stowarzyszenia Prawników Agrarystów oraz Europejskiego Stowarzyszenia Prawa Rolnego (C.E.D.R), Członek Państwowej Komisji Kwalifikacyjnej ds. nadawania uprawnień zawodowych rzeczoznawcom majątkowym. Od 2017 r. członek i sekretarz Zespołu Redakcyjnego Komisji ds. Strategicznych Problemów Szkolnictwa Wyższego Konferencji Rektorów Akademickich Szkół Polskich. W 2019 r. uczestnik prac nad statutem Uniwersytetu Warszawskiego.